onsdag den 11. marts 2009

COLOURS


Colour Festival


Nepaleserne fejrer farverne og det goer de med maner. Jeg vaagnede naermest foer det lysnede, fordi boernene paa denne dag kaldet Colour Festival, har fri fra skole, saaledes de kan fejre farverne. Tidligt om morgenen er de i gang med at forberede dagen. Poserne med farver, pink, lilla, gul, groen, blaa pakkes. Vandflaskerne fyldes med vand og saa gaar de ellers i gang. Kaster farver paa hinanden eller putter farver i flaskerne med vand og sproejter som med en vandpistol, og de morer sig inderligt. De voksne er ogsaa med og hurtigt er alle helt smugt ind i farver. Jeg stod ved doeren og saa paa og det mindede mest af alt om en sneboldkrig, bortset fra at alle lignede jeg ved ikke hvad. Et par backpackere blev overfaldet med farver og saa gik de ellers selv i gang og fik de lokale farvet til.

Et par af os piger skulle paa mountainbikes rundt langs soeen. Inden vi overhovedet kom paa cyklerne havde jeg groent farve i haaret (faktisk har jeg stadig i dag et groent skaer), gult paa benene og pink pulverfarve smurgt paa armen. Saa cyklede vi ellers i den skoenne tur paa vej ud af byen, hvor det vilde farveraes fortsatte.





Det var saa smukt langt sooen i Pokhara. Bjergene bagved og det flotte vand. Vi cyklede ind i en lille landsby, men hurtigt saa jeg boernene staaende spaendte i vejkanten. De var helt klar til at lege videre. Saa vi 6 danskere stte fart paa cyklerne, men blev stadig helt vaade med vandballoner med farve i og farvet af pulver, der blev kastet paa os. En af pigerne endte faktisk i en groeft fordi en dreng loeb ud foran hende, men hun var hurtigt paa benene. Alle de steder vi kom forbi, hvor der var huse, blev der kastet farver, mens de lokale, unge og aeldre, smilede og raabte HAPPY HOLI! De var saa glade for at fejre farverne og de lo, da de saa at det isaer saa hvordan vi var blevet kuloerte under vores vej. VERY BEAUTIFUL blev der flere gange sagt. Endelig var vi tilbage i Pokhara og nu var vi klar - det var vores tur til at kaste og lege med farver paa de lokale. Jeg hoppede i bad og ved ikke hvad jeg lignede. Jeg skrubbede og skrubbede og var faktisk i bad to gange, men stadig havde jeg farve paa kroppen og mit groenne haar. Mange gaar rundt med roedt, groent haar hernede og det er bare minder fra dagen.